Uncategorized

Polecane w ciąży pod lupą – UWAGA!!!

31 Paź , 2018  

Polecane w ciąży pod lupą…

Jedna z firm promujących swoje produkty jako specjalną linię bezpiecznych dla kobiet w ciąży i matek karmiących, chyba nie rozumie co to znaczy…  Skład to jeden wielki dramat

  1. Pre… n  KATAR skład to nie tylko to co kolorowymi literkami razi oczy z opakowanie ale też:  glikol propylenowy – niby nie jest niebezpieczny ALE spożywanie produktów żywnościowych z glikolem propylenowym w składzie może przyczynić się do zaburzeń w rozwoju płodu. Wynika to z niewykształconych szlaków metabolicznych. Badania naukowców z University of Connecticut z 2007 roku wykazały, że glikol propylenowy jest niebezpieczny także dla osób z zaburzoną pracą wątroby. Uważać powinny nie tylko kobiety w ciąży, ale także najmłodsze dzieci. To właśnie one są najbardziej narażone na działanie substancji chemicznych. glicerol (brak danych potwierdzających bezpieczeństwo stosowania glicerolu w ciąży i podczas karmienia piersią.) chlorek benzalkonium (główny składnik pastylek septolete – nie zaleca się stosowania preparatu w okresie ciąży ani w okresie karmienia piersią – bazalekow.mp.pl), wersenian disodowy czyli EDTA – poszukajcie kochane informacji: karmiące piersią i będące w ciąży powinny pamiętać, aby w tym czasie nie używać nawet kosmetyków z EDTA! bo wiąże metale ciężkie.
  2. Pre..n SYROP pierwszym składnikiem tego cudu jest… syrop glukozowo-fruktozowy którego chyba nie trzeba przedstawiać … koncentraty soku z malin i czarnej porzeczki to łącznie „aż”  2, 72%
  3. Sacharoza czyli CUKIER BIAŁY  i WODA  plus śladowe ilości wyciągów zioło i wit C to kolejny produkt dedykowany dla mam karmiących…  pod hasłem zdrowa mama…, błagam… zioła naprawdę można stosować bez cukru!!!  no nie zabrakło benzoesanu sodu
  4. Z opakowania krzyczy sok malinowy, witamina C i cynk – małym druczkiem przeczytasz proszek zawiera substancje słodzące:  sukraloza – jeden z badaczy i biochemików, doktor James Bowen tak „Splenda (sukraloza) jest po prostu chlorowanym cukrem, chlorowanym węglowodanem, który jest bardzo niebezpieczny dla naszego organizmu”. Chlorowane węglowodany przynależą do klasy związków chemicznych określanych jako chlorokarbony. W toku badań przeprowadzanych na zwierzętach zwrócono uwagę na kilka zdrowotnych aspektów i zasugerowano producentom przeanalizowanie wpływu tegoż słodzika u ludzi pod kątem:• powiększenia wątroby oraz nerek;
    • kurczenia się śledzony i grasicy;
    • uszkodzeń nabłonka jelit;
    • zaburzeń poziomu glukozy we krwi oraz metabolizmu insuliny;
    • zahamowaniu wzrostu;
    • szkodliwości stosowania przez kobiety ciężarne, matki karmiące, dzieci, osoby starsze, cukrzyków i chorujących na nowotwory.

 

, ,

By



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *